Commissie voor communautaire zaken komt er (voorlopig) niet

Initiatieven voor een een staatshervorming gaan in de diepvries.

Ondanks de intenties van de Vlaamse regering om bij monde van hun regeerakkoord initaitief te nemen op communautair vlak en een nieuwe staatshervorming voor te bereiden, wordt het voortel tot een institutionele commissie van de agenda gehaald.

Vlaams Belang had aangedrongen op zo’n commissie, maar met de spanningen op federaal niveau worden alle initiatieven richting de hervorming van België gedynamiteerd. Chris Janssens (Vlaams belang) reageert geïrriteerd en teleurgesteld. “Dat het punt verdaagd wordt, wijst op een merkwaardig bondgenootschap tussen het Vlaams-nationalistische N-VA en het Belgicistische Open Vld”, zegt Janssens. “Ik heb de indruk dat N-VA en Open Vld de communautaire diepvries van vorige legislatuur nog langer gesloten willen houden en dat deze partijen de Vlaamse belangen opnieuw ondergeschikt maken aan de federale regeringsvorming.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More