Club Brugge of FC Antwerp: wie wint de Croky Cup 2020?

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?
 

Op zondag 22 maart maken Club Brugge en FC Antwerp in het Koning Boudewijnstadion in Brussel uit wie zich tot de winnaar van de Beker van België 2020 (de zogenaamde Croky Cup) mag kronen. Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee. Antwerp is immers de enige ploeg die Club Brugge dit seizoen kon verslaan in de competitie, terwijl Brugge mits winst in aanmerking komt voor de “double” dit seizoen (landskampioen en bekerwinst).

Bovendien is het een risico wedstrijd die de veiligheidsdiensten zeer nauwgezet in het oog zullen moeten houden. Daarom ook wou de KBVB, om veiligheidsredenen, de wedstrijd al om 12u van start laten gaan, maar beide clubs tekenden verzet aan. Vrij snel kwam er een akkoord uit de bus, en de wedstrijd staat nu gepland om 14u30.

Een pronostiek? Club Brugge heeft het voordeel van de ervaring, voor Antwerp zou de bekerwinst een (eerste) bekroning zijn van de opgang waaraan de club begonnen is sinds Paul Gheysens, CEO van de Ghelamco Group, met het nodige kapitaal op de proppen kwam om de ploeg een kwaliteitsinjectie te geven.

Een bekerfinale heeft altijd iets speciaals in petto, en wie speciaal zegt, kan dan ook niet anders dan Antwerp’s enfant terrible Didier Lamkel Zé aanhalen. Onhandelbaar voor de ene, geniaal voor de andere. Feit is dat een bekerfinale écht wel het soort wedstrijd is waar een Lamkel Zé op zijn eigengereide manier het verschil kan gaan maken. Doet-ie het of doet ie het niet?

Trouwens, er zijn voldoende voorbeelden van amper te temmen voetballers met een niet al te hoog IQ-gehalte die het telkens weer opnieuw vergeven werden wanneer ze over de spreekwoordelijke schreef gingen. Het volstaat om even over het Kanaal te kijken, en de ups & downs van de carrières van een Paul Gascoigne en andere Waye Rooneys onder de loupe te nemen, en dan is de conclusie duidelijk: 100 maal verguisd, maar 101 keer opnieuw in de armen gesloten.

Om het bij hét T-shirt opschrift van het ogenblik te houden: “Zé na kalm”…En moge de beste winnen. Afspraak op 22 maart.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More