Club Brugge heeft vanavond een afspraak met de geschiedenis

“De wedstrijd van 12 miljoen.”

Vanavond speelt Club Brugge tegen Lazio Roma voor een achtste finaleplaats in de Champions League. Bij winst ontvangt Club nog eens 12 miljoen euro extra. Dan kan je al eens een tandje bijsteken.

Makkelijk wordt het alleszins niet. Misschien is het verschil tussen Club en Lazio minder groot dan de klasse-kloof met Dormund, maar Lazio speelt thuis en heeft typisch Italiaans muizenvalletje klaar voor Club: wachtend op een foutje van de tegenstrever om toe te slaan. Brugge zal een overdosis lef moeten hebben en de wil om te scoren. Alleen zo kunnen zijn hun eigen kleine mirakel afdwingen.

Anderlecht onder Aimé Anthuenis (2000-01) en AA Gent onder Hein Vanhaezebrouck (2015-16) zijn de twee enige Belgische clubs die er op 25 Belgische deelnames aan de groepsfase van de Champions League in slaagden te overwinteren. Dat illustreert hoe uitzonderlijk belangrijk de match van vanavond is voor Club Brugge.

Trainer Clement wil alvast geschiedenis schrijven. “Als iemand zou moeten gemotiveerd worden voor zo’n wedstrijd, dan zou die geen plaats hebben bij Club Brugge”, zei een über-gemotiveerde Clement op de persconferentie. Of Ruud Vormer meespeelt, is nog niet zeker. Hij traint straks mee, de rest is een tactisch geheim.

Lazio Roma – Club Brugge: vanaf 18:30 uur op VIER

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More