“Claire en Laurent gescheiden? Dat hadden ze 10 jaar geleden al kunnen doen”

Prins Laurent overweegt een actie

Het nieuws sloeg gisteren in als een bom(metje): prins Laurent en prinses Claire staan (opnieuw) op scheiden. Claire, ondertussen een vrouw van bijna 50, zou bij haar bejaarde ouders in Chaumont-Gistoux bij Waver wonen. Een roddel, fake nieuws of toch echt?

Haar vader Nicholas (°14/4/38) is ondertussen 83 jaar en volgens onze informatie is zijn gezondheid wankel. “Hij heeft een tijdje geleden zijn verantwoordelijkheden in de (elastieken)onderneming Nico doorgeschoven naar zijn zoon Mathew (°1976)”, volgens een bron die de familie kent. “Claire die vaak gesignaleerd werd in Chaumont-Gistoux? Dat zal dan zijn om haar ouders te bezoeken. Vergeet niet dat Claire zwaar ziek geweest is. Ze had niet alleen corona, maar ook kanker. Het ging om borstkanker die gelukkig in een zeer vroeg stadium ontdekt werd.” Volgens onze bron gaat het de laatste tijd veel beter met Claire op gezondheidsvlak.

Onze bron lacht het verhaal weg dat Claire ingetrokken zou zijn bij haar ouders. “Vroeger is het zeker gebeurd dat Claire alleen of met haar jonge kinderen tijdelijk bij haar ouders ingetrokken was. Toen ze bijvoorbeeld zwanger was van de tweeling (in 2005,red.) is ze een tijdje bij haar ouders komen inwonen. Louise was toen nog geen twee jaar, dus dat kon.” Claire moest toen veel rusten wat een bijkomende verklaring is.

Volgens kapitein-ter-zee Noël Vaessen is het trouwens goed dat Laurent en Claire af en toe even apart stoom afblazen. Hij wist dat samenleven met Laurent geen geschenk was. Er is wel een verschil met een definitieve scheiding. Bovendien is Laurent geen trouwe man.

Claire werd op een bepaald zelfs pijnlijk geconfronteerd met dat overspel van haar man. Een jaar of tien geleden kwam uit dat Laurent een relatie had met een zwartharige verpleegster. Onze bron: “Toen Claire door de pers geconfonteerd werd met het overspel, was ze niet echt onder de indruk. Stiff upper lip, weet je wel. Als ze had willen scheiden, dan was dat een goed moment. En ze deed het toen niet.”

Een belangrijk aspect is het financiële. Claire heeft jaren geleden bij de overheid haar situatie aangeklaagd en gesteld dat ze volledig afhankelijk is van Laurent. Ze vroeg om een regeling uit te werken voor haar, maar kreeg nul op het rekest.
Onze bron: “Stel dat ze nu zou scheiden. Hoe zal ze dan leven? Ze is ondertussen bijna 50. Gaat ze dan terug als landmeter werken? Ze is ondertussen al jaren niet meer aan de slag. Je moet toch een beetje ernstig blijven.”

En bovendien is er een extra element. Op 7 mei werd Claire aangesteld als voorzitster van de raad van bestuur van Environment Network, een ‘groene’ vzw van Laurent. Dat wijst niet echt op een conflict tussen beiden, integendeel zelfs.

Onze bron is dus niet onder de indruk van het verhaal van de scheiding. Toeval wil dat we gisteren zelf hoorden dat Claire vorige week nog aan het winkelen was in een supermarkt van Jezus-Eik (Overijse). Villa Clémentine ligt op enkele kilometer van Jezus-Eik. Waarom zou ze inkopen doen in die supermarkt als ze zogezegd bij haar ouders leeft?

Onze bron tot slot. “Eigenlijk mag ik dit niet vertellen, maar Laurent is zo boos, dat ik het toch doe. Hij overweegt acties. Wat dat precies is, kan ik niet zeggen.” Die actie zou bijvoorbeeld een klacht bij de Raad voor de Journalistiek kunnen zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More