Cijfers stijgen niet, experten blijven waarschuwen

Waarzeggerij en betutteling.

De cijfers maken niet de onheilspellende vlucht naar boven, toch blijven experten met wilde voorspellingen doemberichten de wereld in sturen. Wat nieuw is dat de motivatie van de jongeren een knauw zou hebben gekregen omdat ze hebben te horen gekregen dat straks de kappers weer opengaan. Nieuw is ook het rapport waarin staat dat “de projecties voor de komende 14 dagen voor het geheel van de provincies in een ongunstige richting evolueren.” De Britse variant is in zijn blitzkrieg niet geslaagd en wordt slechts in 17 procent van de stalen gevonden, maar we mogen niet op onze twee oren slapen want de aanwezigheid van die variant ‘zou’ de komende weken sterk toenemen. Wat de experten ook nog voorspellen is dat het aantal hospitalisaties de komende weken ‘zou’ stabiliseren.

Ondertussen worden scholen zo zwaar getest, dat ze op nummer één zijn komen te staan als plek waar besmettingsclusters zich bevinden. Een jaar lang hebben we nochtans te horen gekregen dat kinderen géén motor van de pandemie waren. Omdat alle andere sectoren zijn uitgeschakeld, staan de woonzorgcentra op twee en bedrijven op drie. Er zijn scholen waar kinderen in skipakken- bij een temperatuur van 9 graden – de lessen volgen.

We weten ondertussen dat 94 procent van de coronadoden 65-plusser was. Van de 20.982 geregistreerde coronadoden, waren er ruim 11.000 ouder dan 85 jaar en circa 6.000 waren 75-plusser. 2.500 van hen waren tussen de 64 en 75 jaar. Wat blijft er dan nog over? 8 doden tussen de 0 en 24 jaar, 92 doden tussen de 25 en 44 jaar en 1.169 doden tussen de 45 en 64 jaar.

We vragen ons af op welke cijfers de GEMS zich baseert om de overheid te adviseren. Wanneer de cijfers stijgen, worden ze gebruikt om het grote gelijk te bewijzen. Wanneer de cijfers dalen, worden ze genegeerd? Het adviesorgaan van ‘experten’ wil de bedrijven die niet telewerken nu gaan aanpakken en komt met de suggestie voor een kleuterige motivatiecampagne. Stand-upcomedians zouden bedrijven en werknemers van het nut van thuiswerken moeten gaan overtuigen. Bovendien zouden politiek correcte bedrijven filmpjes kunnen maken. “Sectoren waar het niet evident is om te telewerken maar die het toch doen, zouden als stichtend voorbeeld hun verhaal kunnen doen in een video die breed verspreid wordt – in de hoop dat die inspirerend werkt voor hardleerse werkgevers.”

Echt waar?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More