Chris Froome is nauwelijks de schaduw van zichzelf (video)

Voor een comeback in de Tour zal er nog heel wat moeten veranderen.

Chris Froome rijdt rond met het duurste contract van allemaal op zak. Bij Israel Start-up Nation weet hij 5,5 miljoen euro bruto te vangen. Dat heeft alles te maken met de Froome van vroeger en niets met die van vandaag. Ooit was Froome een ongenaakbare pluim in de bergen van de Tour de France die iedereen naar huis reed. Froome won alle drie de grote rondes: in 2013, 2015, 2016 en 2017 de Ronde van Frankrijk, in 2011 en 2017 de Ronde van Spanje en in 2018 de Ronde van Italië. Een palmares om ‘u’ tegen te zeggen, maar kan hij het nog een keertje overdoen?

De Ronde van Catalonië zou een test moeten zijn voor het grote Tour-werk van straks, maar het belooft weinig goeds voor de 35-jarige Brit. Hij mocht zich dan wel hebben voorbereid op Tenerife – dat ondertussen het Walhalla van wielrennerij is geworden – in Spanje werd hij nu al na één rit uitgeschakeld voor het algemeen klassement. De viervoudige Tourwinnaar moest op iets minder dan 50 kilometer van de finish lossen op een hellend stuk, nadat Movistar het tempo verhoogde in het peloton. Hij kwam binnen met 8 minuten 30 aan zijn broek.

Er zal dus nog een en ander moeten gebeuren om een rol van betekenis te kunnen spelen in ‘zijn’ Tour de France. Het is nog even voor het zover is natuurlijk, maar deze opdoffer en zijn 47ste plaats in de UAE Tour, zijn alvast niet goed voor het kopke.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More