Chiropractor verdient grof geld met ‘educatieve’ filmpjes (video)

Je kan het niet zo gek bedenken of er bestaat een markt voor.

Bijvoorbeeld puisten uitknijpen op YouTube: hoe meer pus, hoe meer views. Maar in het geval van de 62-jarige chiropractor Gregory Johnson uit Houston draait het allemaal rond krakende geluidjes. Je weet wel, een beetje druk op het gewricht zetten waardoor er zich een gasbel vormt. Deze luchtbel geeft het ‘krakende’ of ‘poppende’ geluid. Dit geluid heeft in feite niets te maken met krakende botten of banden.

Niettemin kunnen miljoenen kijkers er geen genoeg van krijgen, daar Johnson maandelijks maar liefst 20.000 euro opstrijkt aan advertenties via zijn YouTube-kanaal Advanced Chiropractic Relief LLC. Deze liefhebbers worden dan ook spottend crack addicts gelabeld.

Kijkers omschrijven zijn chiropractie-techniek als een combinatie tussen een exorcisme en een middeleeuwse foltering. Ondanks dat Johnson iedereen waarschuwt dat zijn filmpjes louter bedoelt zijn als puur educatief entertainment, krijgt hij ook bakken kritiek uit de medische wereld.

Want zijn onorthodoxe methodes volgen niet altijd het boekje en enthousiastelingen die het zelf eens thuis willen uitproberen op hun partner kunnen weleens meer breken dan alleen het wederzijds vertrouwen.

Eén van zijn populairste video’s is er toevallig eentje met een yoga-babe, waar de dokter rustig zijn tijd neemt om ervoor te zorgen, dat ze terug soepel en wel de Neerwaartse Hond houding weer kan uitvoeren.

‘t Is toch ene krak hé, die Gregory.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More