Chinese wolkenkrabber staat te schudden en te beven zonder verklaring

Een wolkenkrabber in China is geëvacueerd nadat het gebouw om onverklaarbare redenen was gaan wankelen. Op beelden is te zien dat mensen in paniek van het gebouw wegrennen.

Het bijna 300 meter hoge SEG Plaza in de zuidelijke miljoenenstad Shenzhen begon rond 13.00 uur lokale tijd te schudden. Volgens de rampendiensten werden er op dat moment geen aardbevingen waargenomen.

SEG Plaza is een wolkenkrabber in Shenzhen, China. Het gebouw werd tussen 1995 en 1997 ontworpen en werd in 2000 voltooid. Tot het dak gemeten is SEG Plaza 291,6 meter hoog, tot het hoogste punt is het 355,8 meter. Het bevat 71 bovengrondse verdiepingen en 4 ondergrondse. Het door Hua Yi Design Consultants ontworpen gebouw heeft een totale oppervlakte van 169.459 vierkante meter en heeft een observatiedek op de 69e verdieping.

Op Twitter merkt iemand op dat de bouwfirma ook verantwoordelijk is voor tientallen kerncentrales in China.

Iets meer dan een uur later werd het gebouw compleet afgesloten. De rampendienst onderzoekt nu de oorzaak van het schudden.

De paniek in Shenzhen is er volgens de NOS niet voor niets. In snelgroeiende Chinese metropolen worden torens regelmatig onder hoge druk gebouwd en worden de bouwnormen niet altijd goed nageleefd. Dat leidt ertoe dat er regelmatig gebouwen instorten.

Vorig jaar kwamen tientallen mensen om toen een quarantainehotel van vijf verdiepingen in het zuidoosten van het land instortte.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More