Chinese verpleegsters tonen wat 10 uur dragen van mondkapje met hun gezicht doet (foto’s)

Heel China probeert zich nog steeds te wapenen tegen het coronavirus Covid-19.

Daar een beetje meer letten op de eetgewoontes nog niet voor vandaag is, is er sprake van een ware mondmaskerhype. Zelfs de Aziatische inwoners in ons land slaan massaal mondmaskers in. Niet voor zichzelf, maar om te versturen naar de gebieden in het Oosten die getroffen zijn door het coronavirus. 

Ook heeft het virus ondertussen de carnavalssfeer bereikt, want het inspireert veel feestvierders tot het dragen van verpleegoutfits met bijhorend mondmasker. Kwestie van slechte smaak? We zijn natuurlijk van mening dat tijdens deze carnavalsperiode met alles gelachen mag worden, maar na het zien van volgende gehavende gezichten zijn we al minder geneigd om spot te drijven met de gehele situatie.

Want de echte helden van deze hele nare situatie zijn de Chinese dokters en verplegers in de getroffen gebieden, die non-stop aan het werk zijn in de strijd tegen het coronavirus. Enkele zijn zelf al bezweken, niet aan het virus, maar eerder aan de immense werkdruk.

Onderstaande foto’s zijn vrijgegeven door een Chinese media-organisatie en tonen aan wat de gevolgen zijn van het langdurig dragen van mondmaskers. De verpleegsters van dienst werken allemaal in Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak.

Vanwege de constante stroom van patiënten die binnenkomen, zijn de dames genoodzaakt shiften te draaien van meer dan tien uur.

“Op het einde van onze shift, is onze kleding nat van het zweet. Ons voorhoofd, neus, nek en gelaat staan vol diepe striemen van het dragen van spannende mondmaskers. Nadien slapen we een beetje in één van de ziekenhuisstoelen om nadien weer aan de volgende shift te beginnen.”, aldus één van de moedige verpleegsters aan de BBC.

1

Image 1 of 4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More