‘Chinese dromen’: mijmeren in het land van de toekomst

Zonder dromen halen we het niet.

In vier afleveringen toont ‘Chinese dromen’ de dromen van de Chinezen. Dromen over de toekomst van hun land, de liefde, hun kinderen. Als je daar naar luistert, wordt duidelijk hoe snel de ontwikkelingen in China onder het leiderschap van president Xi Jinping gaan en wat de invloed daarvan is op het leven van de gewone man, vrouw en kind. Chinese dromen spatten dan ook soms gewoon uit elkaar of monden uit in een nachtmerrie.

Documentairemaker en China-expert Ruben Terlou reist door China, gedreven door zijn niet aflatende fascinatie voor de Chinezen en met de snel veranderende maatschappij als kompas. In vloeiend Mandarijn voert hij persoonlijke gesprekken met de Chinezen die hij onderweg tegenkomt en toont hij de menselijke en kwetsbare kant van een volk dat zo ver van ons af lijkt te staan.

Vanwege zijn jarenlange ervaring en goede relaties in China heeft Ruben toegang weten te krijgen tot bijzondere situaties en mensen die hij al jaren hoopte vast te leggen. Daarom toont Chinese dromen– juist in deze tijd van de handelsoorlog en stijgend wantrouwen jegens China – opnieuw een verrassend menselijk beeld van deze vaak onbegrepen grootmacht.

CANVAS / 09 april, om 21:20 – 22:05 : ‘Chinese dromen’

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More