Chinees president: “Dit virus is de duivel”

De wereldgezondheidsorganisatie zet de internationale dreiging van het coronavirus op‘hoog’.

Ondanks het officiële cijfer van 6.080 besmettingen zijn er  – volgens onderzoekers van de universiteit van Hong Kong – minstens 40.000 mensen besmet. “We moeten ons voorbereiden op het feit dat deze specifieke epidemie een wereldwijde epidemie wordt, zei Gabriel Leung, hoofd van het onderzoeksteam. Wellicht is Hong Kong – wat theoretisch gesproken China is – op dit moment de meest betrouwbare bron. Gisteren beweerden ze dat ze een vaccin hebben ontwikkeld, maar dat ze het nog niet niet op mensen hebben kunnen testen.

Hoe dan ook, plots gaat het snel. Met meer dan 6.000 besmettingen is het coronavirus nu al groter dan de SARS-epidemie. Langzaam wordt duidelijk dat China met de drastische maatregelen – die moesten aantonen dat ze uit de SARS-epidemie hadden geleerd en transparant communiceerden – probeerde om de waarheid om de tuin te leiden.

Ondertussen zijn in 16 landen besmettingen vastgesteld en zijn er 132 mensen overleden. In China zijn 43 miljoen mensen in quarantaine geplaatst.

Het virus maakt ook economisch slachtoffers. De beurzen reageren niet dramatisch maar de zenuwachtigheid is voelbaar. Het is dan misschien minder spectaculair nieuws, maar de afhaalChinees in ons land voelt het in zijn portemonnee. Mensen gaan dezer dagen liever een frietje steken, dan dat ze een Chinese rijsttafel bestellen. Ook bij AB InBev maken ze zich zorgen. Zij hebben een Mexicaanse biertje op de markt dat Corona heet. Men gaat er vanuit dat er niet meteen een imagoschade zal zijn, maar de marketingsteams van AB InBev houden de situatie in de gaten.

Bij Corona Direct – de verzekering met de kikker -maakt zich niet meteen zorgen. Verzekeringen en virussen hebben niet ‘direct’ wat met elkaar gemeen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More