Chinees bedrijf is Apple en Samsung te snel af (video)

Samsung werkt al een tijdlang aan een smartphone die je kunt plooien. Apple doet dat ook: ze kunnen immers niet achterblijven. Maar de Chinezen, die hebben er nu één klaar.

Eind vorig jaar stuurde het Chinese bedrijf Royole een persbericht de wereld in, met daarin het nieuws dat ze op de CES in Los Angeles een plooibare telefoon zouden voorstellen. Geen hond die dat geloofde. Maar de beurs opende nu de deuren. En raadt eens wat er daar te bewonderen valt?

Precies: de Royole FlexPai. Een toestel dat vandaag te koop is in China, en allicht geleidelijk aan de weg naar de rest van deze aardkloot zal vinden. Uitgeklapt heeft het toestel eerder het formaat van een tablet, opgevouwen van een – uit de kluiten gewassen – telefoon.

Het buigzame scherm heeft trouwens nog een groot voordeel: is is bijna niet kapot te krijgen. Volgens de fabrikant luidt het zelfs ‘het einde van het tijdperk van de kapotte telefoonschermen’ in.

Op het plooimechanisme zelf komt op den duur wel sleet. Royole claimt dat de telefoon minstens 200.000 keer dan geplooid worden, vooraleer het systeem er de geest aan geeft. Voor wie van plan is zijn telefoon drie jaar bij te houden, betekent dit zo’n 183 keren per dag. Wat allicht meer dan genoeg is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More