China wil van verwijfde jongens weer échte mannen maken

“Genderneutraal? Ga toch weg!”

Het is al een tijdje een doorn in het oog van de Chinese overheid dat de populairste mannelijke rolmodellen in het land geen sterke atletische figuren of oorlogshelden meer zijn zoals weleer. Steeds meer worden verwijfde modieuze popsterren het voorbeeld voor de Chinese jeugd, en daar wil het Chinese ministerie van Onderwijs wat aan doen.

Met een beleidsnotitie – met de veelzeggende titel ‘Voorstel om de feminisering van mannelijke adolescenten te voorkomen’ – stellen ze een plan voor. Daarin staat dat scholen meer sportlessen moeten aanbieden en meer leraren moeten inhuren met een achtergrond in de sport, zoals voormalige topatleten. Zij moeten vooral krachtige mannelijke sporten aanbieden ‘om de masculiniteit van de studenten te cultiveren’. Want ‘feminisering’ zou een gevaar vormen voor voortbestaan en de ontwikkeling van de Chinese natie. De aantrekkingskracht van mannelijke popsterren zou ertoe leiden dat veel kinderen geen oorlogsheld meer willen worden.

Oei, en ze zijn daar met anderhalf miljard.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More