China sanctioneert VS

China is niet gediend met het Amerikaanse standpunt in het protest van Hong Kong.

We kregen van Katja Schuurman dit weekend in de Battle  nog te horen dat in China 1 miljard 420 duizend mensen wonen. Bovendien is China een economische supermacht geworden. Als dat land de forsballen toont, dan kan je niet anders dan er rekening mee houden. Dat geldt ook voor Amerika.

De VS heeft een aangeboren meerderwaardigheidscomplex, maar het schrok toch even toen het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken hen op de vingers tikte. China is niet gediend van het feit dat Trump vorige week twee wetten ondertekende die steun betuigen aan de betogers voor meer democratie in Hong Kong.

Daarom mogen met onmiddellijke ingang Amerikaanse oorlogsschepen niet meer aanleggen in Hong Kong om de matrozen walverlof te geven. China sanctioneert ook een aantal Amerikaanse ngo’s, voornamelijk mensenrecehtenorganistaties die zich volgens hen ‘misdragen’ hebben in Hong Kong. Volgens de Chinezen zetten organistaies als Human Right Watch, betogers in Hong Kong aan tot “het begaan van extreem gewelddadige misdrijven”.

China eist nu van de VS dat ze hun vergissingen rechtzetten en zich niet langer mengen met binnenlandse aangelegenheden. Het land zal bekijken hoe de situatie zich ontwikkelt en als het moet bijkomende stappen zetten.

Het is afwachten hoe Trump hierop reageert. Hij is het niet gewoon dat men tegen hem even duidelijk is als hijzelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More