“China onderzocht of coronavirus als wapen kon ingezet worden”

Sommigen beweren dat COVID-19 ‘made in China’ is door wetenschappers. Daar is nog steeds geen enkel bewijs voor. Maar er zijn wél documenten waaruit blijkt dat ze experimenteerden met coronavirussen om die als wapen te gebruiken…

Amerikaanse functionarissen zouden documenten in handen gekregen hebben, die in 2015 werden opgesteld door militaire wetenschappers en hoge Chinese volksgezondheidsfunctionarissen. Hoe ze die documenten op het spoor kwamen? Simpel: tijdens hun onderzoek naar de oorsprong van COVID-19.

In die documenten zou beschreven staan dat SARS – coronavirussen – zoals COVID-19 er één is – weleens een nieuw tijdperk van genetische wapens zou kunnen inleiden. “Ze kunnen kunstmatig worden gemanipuleerd tot een virus dat kan ingezet worden als wapen, op een manier die nog nooit eerder is vertoond.”

Dat baart de Amerikanen enigszins zorgen: “De duidelijke belangstelling van China voor biowapens is heel erg zorgwekkend. Zelfs onder de strengste controles zijn deze wapens gevaarlijk. Deze documenten roepen grote zorgen op over de ambities van sommigen.”

De documenten zouden opgesteld zijn door achttien hoogstaande Chinese wetenschappers op het gebied van volksgezondheid.

Eerder waren er ook al geruchten dat het virus zou ontsnapt zijn uit het Instituut voor Virologie in Wuhan, dat op een boogscheut ligt van de plek waar de eerste besmettingen vielen, en waar met coronavirussen afkomstig van vleermuizen geknutseld wordt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More