Check met één muisklik hoeveel nepvolgers je hebt op Instagram

Instagram is het meest populaire social media platform ter wereld om aan andere mensen te tonen in wat voor een schone schijn je leeft.

Een leuk filtertje hier. Vlekken op je gezicht, kraaienpootjes, een te prominente neus,… even wegwerken met een app. Et voilà. Laat de likes maar binnenstromen. Maar hoeveel van die hartjes zijn nu welgemeend of worden geassocieerd met fake volgers, nep likes en like bots? Want tegenwoordig kan je voor een kleine som al een legertje aan ‘trouwe’ volgers kopen die jouw broodnodige eigenwaarde de nodige boost moeten geven.

Want stel je voor dat je dit kan bereiken door daadwerkelijk iets te verwezenlijken met je talenten in plaats van een onnozele duckface te trekken? We mogen er niet aan denken! Maar Instagram is nu eenmaal een miljoenenindustrie gebaseerd op selfies. Fashion, fitness en beauty bloggers die dik betaald worden om bepaalde producten te promoten, want wie kijkt nu nog naar betaalde tv-reclame? 

Reisagentschappen zetten dan ook volop in op zogenaamde digital nomads, die poen krijgen om de ene zonnige bestemming na de andere af te struinen. De verwende nesten verwachten zelfs dat hotels hen kosteloos een kamer aanbiedt in ruil voor een positieve recensie.

Reden te meer waarom de jeugd vandaag de dag geobsedeerd is door volgers, likes en comments. Maar niet is wat het lijkt.

Uit onderzoek van het ICMP (Internet Control Message Protocol) blijkt dat zowel bij elke bekende persoon een straf percentage aan nepvolgers zijn terug te vinden.

Onderstaande beroemdheden spannen volgens het ICMP de kroon:

1. Ellen DeGeneres – 49%
2. BTS – 47%
3. Kourtney Kardashian – 46%
4. Taylor Swift – 46%
5. Ariana Grande – 46%
6. Deepika Padukone – 45%
7. Miley Cyrus – 45%
8. Katy Perry – 44%
9. Khloe Kardashian – 43%
10. Priyanka Chopra – 43%

Als we de sportwereld erbij tellen, staat een voetballer bovenaan de lijst. 51% van de volgers van Toni Kroos – die bij Real Madrid speelt – is nep. 

Of deze personen zich bewust zijn van hun valse aanbidders is niet geweten.

Wil je zelf weten of je posts dagelijks geliket worden door een Indisch of Pakistaans algoritme, dan is dit vrij eenvoudig te ontdekken.

Geef je Instagram username in op https://igaudit.io/, klik op het vergrootglas en dan heb je al een aardig idee. 

Zo blijkt onze Kevin De Bruyne toch maar half zo populair te zijn als eerst gedacht. Ai.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More