Charles Michel krijgt 330.000 euro per jaar om geen eigen mening te hebben

President of crisismanager zonder principes?

Onze Charles zit vanaf 1 december officieel de Europese Raad voor. De post wordt ook wel eens president van Europa genoemd, maar voor velen dekt die titel meer dan zijn lading. De principes van de Waalse liberaal worden niet geacht mee te tellen, want van een ‘Europees president’ wordt in de eerste plaats verwacht dat hij compromissen sluit.

Vandaar ook het succes van Belgische politici in Europa. Wij zijn nu eenmaal de belichaming van de consensus. In een land met meer regeringen dan echte politici, overleeft men niet zonder enige aanleg voor het compromis. Michel is amper 44 en mag, dankzij goede vriend Macron en de zegen van Merkel, zijn intrek nemen in ‘het ei’ (zijn indrukwekkend kantoor in de Wetstraat nummer 155).

Een ambtswoning komt niet bij de job, noch een privévliegtuig, maar wel een vergoeding van 330.000 per jaar exclusief onkosten. Daarmee is de ex-premier van België nu een van de best verdienende politici ter wereld

Professor Europese politiek Steven Van Hecke (KULeuven) wenst Michel een alvast stevige onderlip. “Hij zal er meer dan eens in moeten bijten.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More