Charles Michel: “Ik ben fier dat een vrouw (Sophie Wilmès) mij opvolgde als premier”

Europees president Michel met de billen bloot voor de wereldpers.

Onze grote president van Europa, Charles Michel, haalt eindelijk het wereldnieuws. Doch, niet helemaal zoals hij dat zelf zou willen. Michel wordt wereldwijd weggezet als een slapjanus die het niet opneemt voor zijn vrouwelijke collega (baas) en haar gewoon laat rechtstaan voor een Turk (excuses voor ons Frans). Een omgekeerde gentleman, zou je kunnen zeggen. En dus kroop Michel in zijn Facebook-pen en gaf zijn kant van het verhaal: “Terwijl we beseffen hoe betreurenswaardig de situatie is, hebben we besloten om de zaken niet erger te maken door een scène te maken. Aan het begin van de bijeenkomst hebben we besloten om ons te concentreren op de inhoud van de politieke discussies, die Ursula en ik met onze gastheren zouden beginnen. Die discussies waren vooral gericht op het gesprek dat we met president Erdogan hadden over het Verdrag van Istanbul, vrouwen-en kinderrechten en, meer in het algemeen, het waarborgen van onze fundamentele waarden: rechtsstaat, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid.”

Vreemd. Dus eerst laat je toe dat een vrouw vernederd wordt, om het er daarna over te hebben? We vragen ons af of het ‘incident Von der Leyen’ als voorbeeld werd gebruikt in de ‘discussies’.

Nu goed, blijkt dat Michel beretrots is op zijn vrouwen. “Ik ben vereerd ik om deel uit te maken van het Europese project, waarvan twee van wie vier belangrijkste instellingen worden geleid door vrouwen, Ursula von der Leyen en Christine Lagarde. En hoe trots ik ben dat een vrouw, de eerste in de geschiedenis die het ambt uitoefent, mij opvolgde als premier van België”, zo schrijft hij.

Wij hebben dan ook alleen maar goede herinneringen aan Sophie Wilmès die door 16.000 Walen was verkozen om de vaandelvlucht van Michel op te vangen. We herinneren ons als de dag van gisteren hoe gevleugeld dat allemaal ging.

Oja, Michel laat ook nog weten diep bedroefd te zijn omdat men nu denkt dat hij onverschillig zou zijn geweest.

Nous avons participé ce mardi, Ursula von der Leyen et moi-même, à une rencontre à Ankara avec le président turc Recep…

Geplaatst door Charles MICHEL op Woensdag 7 april 2021

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More