Charles Michel apetrots dat Europa vaccins naar het buitenland stuurt

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Het zit er nog maar eens bovenarms op tussen de EU en Groot-Brittannië. Charles Michel daagt de Britse regering uit. Ze moeten volgens hem openbaar maken hoeveel vaccins zij naar andere landen hebben laten vertrekken. Hij wil daarmee aantonen hoe egoïstisch Londen is, maar heeft blijkbaar niet door dat veel Europese burgers de Britten gelijk geven.

Deze keer werd het relletje niet in gang gezet door usual suspects als Boris Johnson of Ursula von der Leyen, maar door onze eigen ex-premier Charles Michel. Die staat niet meteen bekend als agressief politicus, maar vond dat hij als voorzitter van de Europese Raad de waarden van de EU moest verduidelijken en verdedigen.

Het gaat dus over de uitvoer van vaccins. En dat ligt gevoelig in een Europese Unie die geplaagd wordt door problemen met de aanlevering en uitrol ervan.
Toen er Michel dan ook nog signalen ter ore kwamen die de EU beschuldigden van egoïsme en het hamsteren van vaccinvoorraden, werd het de arme man allemaal te veel. Hij kroop dan ook in zijn pen en schreef een vlammende verdediging van het Europese vaccinatiebeleid, en sloeg daarbij wild om zich heen. Zowel Rusland, China, als vooral Groot-Brittannië moesten het daarbij ontgelden.

In de verdediging 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More