‘Charlatan’: zingen als een rasp

“Gisteren bestaat niet meer, en morgen bestaat niet. Ik leef vandaag.”

Arno had een koksdiploma, maar wilde toch graag in de muziek. Maar tot het zover was werkte hij in de horeca. “Ik heb in restaurants gewerkt, als chef zelfs nog. Op een bepaald moment kreeg ik een job van iemand die zich bezighield met Marvin Gaye. Die woonde toen in Oostende. En ik maakte toen eten voor Marvin. Dat was mijn vriend. Hij had graag mijn “poulet au curry”: kip met erwtjes, worteltjes, en appels en currysaus. Ik kook nog altijd voor mijn kinderen trouwens.”

Arno groeit op in de jaren zestig in een bruisend Oostende. In de eerste aflevering het driedelig portret komen directe getuigen van zijn jeugd aan het woord. Ook al verlaat hij het ouderlijke huis vroeg en verliest hij zijn moeder te snel, niets kan Arno stoppen in zijn zoektocht naar het hoe en waarom van de blues, die hij uiteindelijk versmelt met de muzikale invloeden uit zijn jeugd. Hij laat een vetbetaalde baan als chef staan om een armoedig, maar gedreven leven te lijden als muzikant, in bands als Freckleface en Tjens Couter. Een groot geloof in de kracht van muziek vormt de motor voor zijn eerste muzikale exploten.

CANVAS / 20 april, om 21:20 – 22:00 : ‘Charlatan’

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More