Celstraf voor racistische Kameroense die spuwt naar Brusselse politie

Tijdens de lockdown eind maart begeeft de politie zich naar een adres in Brussel waar een tiental personen bij elkaar waren gekomen (wat toen verboden was).

Een aanwezige dame uit Kameroen wordt ‘hysterisch’. De dame heeft geen adres in België en is uit het bevolkingsregister geschrapt sinds 30 januari 2020.

De Kameroense dame begint te roepen en scheldt ook een vrouwelijke agente uit. Ze gebruikt bovendien racistische bewoordingen. De Kameroense vrouw hoest en spuwt ook op 4 verschillende politiemensen en ze beweert dat ze covid heeft.

De zaak werd begin november al voor de Brusselse rechtbank gebracht. De rechtbank veroordeelt de Kameroense vrouw voor belediging van ambtenaren met verzwarende omstandigheid. De dame krijgt een gevangenisstraf van 3 maanden en een fikse geldboete.

De zaak werd naar buiten gebracht door Unia. De zaak toont aan dat racisme niet enkel bij de ‘blanken’ aanwezig is.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More