CD&V wil meer boerkini’s

Want discriminatie.

Er is tegenwoordig nogal wat te doen om de boerkini, een tweedelig badpak voor moslima’s. Het is eigenlijk een soort van zwem-boerka, waarbij de handen en voeten onbedekt blijven. Daar komt trouwens het woord ‘boerkini’ van: he tis een samentrekking van ‘boerka’ en ‘bikini’.

Vorig jaar was het ambras in Gent. Het stedelijk zwembad daar vaardigde een boerkiniverbod uit. Twee moslima’s bleven niet bij de pakken zitten en trokken naar de rechtbank. Daar kregen ze nog gelijk ook: de rechter besloot dat een boerkini-verbod discriminerend is en het stedelijk zwembad van Gent moest zijn reglement onmiddellijk weer aanpassen. De twee moslima’s kregen bovendien een morele schadevergoeding.

Nu is het boerkini-oorlog in het Antwerpse Bornem. Daar wilde het plaatselijk zwembad Breeven boerkini’s verbieden. Toenmalig schepen van sport, Greet De Bruyn van CD&V, knikkerde het voorstel echter in de vuilbak.

Maar… CD&V bestuurt inmiddels niet meer mee in Bornem, en het zwembad in Bornem wil opnieuw het reglement aanpassen. Ditmaal zal ‘enkel zwemkledij die tot boven de knie en elleboog reikt’, toegestaan zijn.

Bij de CD&V zijn ze woest, zo liet Luc De Boeck in HLN weten: “Dit is duidelijk een boerkiniverbod”, stelt hij. “Wij vinden het spijtig dat dit nodig is, en dat men op die manier heel wat mensen uitsluit. Wat met iemand met zware brandwonden of huiduitslag, die normaal gezien een badpak met lange pijpen draag?” klinkt het.

Omdat wij liever bikini’s dan boerkini’s zien, hebben we er nog wat leuke foto’s bijgestoken. 

1

Image 1 of 34

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More