CD&V-voorzitter Coens passeert opdrachthouder Geens

Terwijl partijgenoot Geens voor de koning naar oplossingen zoekt, komt Coens – die door de koning is ontslagen – er met eentje.

“De afspiegelingsregering”, dat is de naam van het nieuwe beestje. De afspiegelingsregering is een afspiegeling van van de regionale coalities en bevat dus alle partijen die ook in de regionale coalities vertegenwoordigd zijn. Met die oplossing komt Joachim Coens aandraven in De Morgen.

Waarom de partijvoorzitter van de katholieken met deze boodschap komt en niet de koninklijke opdrachthouder -en partijgenoot – Geens, is op z’n minst merkwaardig te noemen. Blijkbaar is het jongetje in Coens boos omdat koning Filip hem niet heeft laten doen en vondt hij het niet leuk dat Geens hem mocht passeren. Was het dan niet aan Geens om met deze CD&V-boodschap te komen? Of heeft opdrachthouder Geens een andere mening ? Wie zal het zeggen.

Theoretisch gesproken, is volgens Coens een afspiegelingsregering mogelijk. Dan praten we over een regering van N-VA, CD&V, Open Vld, PS, MR en Ecolo. Samen goed voor 95 zetels en dus ruim voldoende, daar er maar 75 zetels nodig zijn. De enig mogelijk oplossing ook volgens Coens, omdat voor CD&V  een Vivaldi-coalitie onbespreekbaar is.

Is een federale regering dan eigenlijk nog wel nodig?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More