Case Fatality (CF) van Delta in Engeland is 0,1 %

Vandaag is de nieuwe technische briefing “SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England” (nr 17) verschenen.

In het wetenschappelijke rapport wordt dieper ingegaan op de Indische of Delta-variant van het nieuw coronavirus. Deze variant is sterk aanwezig in Engeland.

De onderzoekers benadrukken dat er voorlopig nog (te) weinig geweten is over de ernst van de ziekte na besmetting met deze variant, maar op basis van de bestaande informatie lijken de gevolgen volgens de beschikbare gegevens beheersbaar.

De zogeheten Case Fatality (CF) van Delta blijft immers voorlopig beperkt tot 0,1 %. Bij Alpha is dat 1,9 %. Van de 92.056 gekende gevallen van Delta, waren er in Engeland volgens het rapport 117 overlijdens.

De onderzoekers vonden ook dat de bestaande coronavaccins (na 1 of 2 dosissen) minder bescherming bieden tegen deze Deltavariant.

Het volledige rapport staat hier.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More