Carrera Neefs: “We gaan allicht nooit weten wat er gebeurd is met Jürgen”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Voor de een is ze de baarlijke duivel, voor de ander de kroonprinses van de rechtse politiek. Maar Carrera Neefs blijkt vooral een gezellige spraakwaterval, die verrassend genuanceerd uit de hoek komt. En dat is ook meteen het opvallendste wat we uit het gesprek leerden: haar online présence is veel radicaler dan haar echte persoonlijkheid.

Het zou een kort interviewtje worden, maar dat liep wat uit. 75 minuten lang geeft de kapster / politica uit Wuustwezel haar mening over alles waar we naar vragen.

Of het nu gaat over Jürgen Conings, de goede doelen waar ze zich voor inzet, of de doodsbedreigingen die ze bijna dagelijks krijgt; steeds geeft ze een weldoordacht antwoord, gedrenkt in empathie. Verrassend voor een 25-jarige die al uit twee politieke partijen werd gezet (N-VA en Vlaams Belang, red.).

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Carrera Neefs (@carreraneefs)

Hij was partner, vader en iemand die veel meer psychologische hulp verdiende
dan hij kreeg

De Jürgen Conings-saga

Dag Carrera, we vliegen er meteen in met een stevig onderwerp: wat denk je als je de naam Jürgen Conings hoort?
CARRERA NEEFS: Het eerste wat ik denk is ‘heel zwaar opgeblazen in de media’.
Natuurlijk, laat me eerst en vooral duidelijk zijn: de doodsbedreigingen die hij maakte, als die er echt zijn geweest, dat kan natuurlijk niét. Ik heb daar zelf ook ervaring mee (daar komen we later op terug, red.), dat is echt niet oké.

Maar ik vraag me wel af wat er allemaal van aan is. Waarom blijft Marc Van Ranst, terwijl hij in een safehouse zit, dingen tweeten als ‘ik heb geen schrik’. Als dat geen valse account was natuurlijk…

Ook dat zoveel landen meewerkten aan de zoektocht, voor één doodsbedreiging… klopt dat wel? Gaat dat echt over die ene doodsbedreiging, of zit daar meer achter?

Heb je dat gevoel, dat er iets meer achter zit?
NEEFS: Ik heb in ieder geval wel het gevoel dat Jürgen voor vele media een manier is geweest om rechts in een slecht daglicht te stellen, ja.

Al zijn er natuurlijk wel veel complottheorieën… Tegenwoordig is het moeilijk om altijd precies te weten wat waar is en wat niet.

In ieder geval, het belangrijkste dat ik erover wil zeggen is dit: we mogen niet vergeten dat hij ook gewoon de partner was van iemand, de vader van iemand, en zeker ook iemand die veel meer psychologische hulp nodig had dan men hem heeft geboden.

Wat die gasten op missie meemaken, ik denk dat wij ons dat niet kunnen voorstellen. Voeg bij dat gebrek aan ondersteuning de coronacrisis, de muren die op hem afkomen… Slechte combinatie.

Van complottheorieën gesproken, denk jij dat hij zelfmoord heeft gepleegd?
NEEFS: Goh, je weet op de duur niet meer wat je ervan moet denken hé. Met al die berichtgeving door elkaar…

Natuurlijk, als hij inderdaad met die psychologische problemen zat is zelfmoord best mogelijk. Maar je hoort zoveel verschillende verhalen, jan en alleman geeft zijn mening. Dan begin je soms wel te denken ‘is het wel, is het niet?’. Dat is zoals bij Corona, daar hoor je ook duizenden verschillende meningen over, die je dan maar bij elkaar probeert te rapen tot een samenhangend beeld.

Maar ik denk dat we eigenlijk nooit honderd procent zeker gaan weten wat er gebeurd is. Ik hoop gewoon dat de familie dat wel weet, en dat die zich erbij kunnen neerleggen. Want wat die vrouw en kinderen de voorbije maanden over zich heen hebben gekregen…

Dat lijkt toch wat gevoelig te liggen bij jou, hé?
NEEFS: Ja kijk, ik heb natuurlijk wel wat ervaring met familie die zwaar wordt aangepakt door wat ik doe… En bij de familie van Jürgen is dat natuurlijk nog veel erger hé.

Ik heb nooit veel problemen met wat mensen over mij schrijven, ik heb geleerd om me daar niet al te veel van aan te trekken. Maar als men, zoals bij Apache, mijn vader – met wie ik een heel goede band heb – door het slijk begint te halen… dat doet me wel pijn.

Van Ranst lijkt meer te twitteren dan dat hij in zijn labo zit

Van Ranst en de vrije meningsuiting

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More