‘Carnaval’ moet ‘verkleedfeest’ worden

Nederlandse school bant de katholieke naam ‘carnaval’

De oudervereniging van een basischool in het Nederlandse Zeve(r)naar heeft de naam carnaval veranderd in verkleedfeest. Volgens de zeve(r)naars is carnaval historisch gezien een katholiek feest en past dat niet bij een openbare school.

“Onze school wil geen bepaald geloof aanhangen, vandaar de naamsverandering”, klinkt het. De directrice Petra van den Brink volgt de oudervereniging in die redenering. “Onze samenleving is op christelijke waarden gebaseerd, ongeacht of je daarin gelooft of niet”, zegt ze. “Maar wij zijn een openbare school. Dus we doen mee met de traditie, maar geven het wel een andere naam.”

Geert Wilders reageerde vernietigend op Twitter. “Niet alleen de open grenzen maken ons mooie land kapot maar vooral ook de laffe lieden die het onderwijs, de media en ons land besturen en die uit schaamte voor onze eigen cultuur en identiteit buigen voor de multiculti-waanzin, “ aldus Wilders.


Benieuwd hoe ze ramadan gaan noemen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More