Carlos Brito hevelt aandelen over naar trust

Carlos Brito, topman van AB-InBev, heeft volgens de FSMA enkele opmerkelijke aandelentransacties uitgevoerd. Zo transfereerde de zakenman 140.000 aandelen AB-InBev buiten beurs op 24 december 2020 naar Flex20 Trust.

De FSMA (kort voor FINANCIAL SERVICES AND MARKETS AUTHORITY) heeft het statuut van autonome openbare instelling. Dit betekent dat zij is opgericht bij wet en dat zij de opdrachten van algemeen belang die haar door de wetgever zijn toegewezen, onafhankelijk uitvoert.

Op 12 januari werden nog eens 59.000 aandelen naar die trust overgeheveld. Volgens de Belgische beurswaakhond FSMA gaat het vanuit het standpunt van Flex20 Trust om een ‘gift, ontvangen schenking of nalatenschap’. Telkens gebeurde de transactie buiten beurs.

Carlos Brito (Rio de Janeiro, 1960) is sinds 2005 de CEO van InBev en sinds 2008 van Anheuser-Busch InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld. De FSMA verschaft in de rapporten geen bijkomende informatie over Flex20 Trust.

Een trust is een Angelsaksische rechtsvorm. Wie vermogen in een trust stopt (de settlor), vertrouwt het toe aan derden, de trustees. Deze beheerders kunnen een natuurlijk persoon zijn of een rechtspersoon. Het juridische eigenaarschap wordt overgedragen aan de trustee, met de beneficiary als de begunstigde van de trust. De trustee zal volgens de door de settlor opgestelde voorwaarden moeten handelen. Daarnaast kan een “protector” worden aangesteld die ter controle dient van de “trustee”. Een trust heeft geen rechtspersoonlijkheid.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More