Cardi B: van stripper tot muzieklegende (video)

Sinds de Beatles is dit niemand meer gelukt.

Haar wieg stond in The Bronx en ze is zwart. Dan krijg je geen kickstart. Al is dat niet helemaal waar. Jezelf naar boven knokken, tilt je naar eenzame hoogte (als het je lukt).

Als tiener begint Cardi B haar eerste stappen in de ‘showbizz’ als stripper, waardoor ze financieel onafhankelijk wordt, haar gewelddadige relatie dumpt en al jong op haar eigen benen staat. Het pikante kantje helpt haar om de kop boven het maaiveld uit te steken. Niet iedereen komt met een nummer dat ‘WAP’ heet, of voluit ‘Wet Ass Pussy’. Cardi is geen product van het compromis, maar van de macht van de sociale media. Sommigen noemen haar stijl pure porno, maar dat zal haar een spreekwoordelijke worst wezen.

In 2019 mocht Cardi B (28) voor haar debuutplaat ‘Invasion of privacy’ als eerste vrouwelijke rapper solo de Grammy voor beste rapalbum op haar naam schrijven. Nu schrijft ze opnieuw muziekgeschiedenis: haar debuutsingle ‘Bodak Yellow’ ging tien miljoen keer over de (virtuele) toonbank, waarmee ze de eerste vrouwelijke rapper is die een diamanten single behaalt.

Ze is direct, grappig, vulgair, maar bovenal helemaal, en in de vijfde versnelling, zichzelf. Ze weigert zich te schamen voor haar werk als stripper, voor haar siliconenborsten en billen, haar ambities. Ze adviseert andere vrouwen om zich niet te onderwerpen aan ’de venten’: ‘Ever since I started using men, I feel so goddamn powerful.’  Ze valt uit naar bitches die haar bekritiseren, en naar iedereen die haar ervan verdenkt zichzelf omhoog te neuken.

Om aan te geven dat ze een straffe madam is: drie debuutsingles in de top 10, dat is sinds The Beatles (bijna) niemand meer gelukt. Ze heeft 85,3 miljoen volgers op Instagram.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Cardi B (@iamcardib)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More