Cameraploeg verlaat ziekenhuis zonder beelden omdat situatie niet spectaculair genoeg (meer) is

Door de vaccinatiecampagne raakt de coronacrisis stilaan onder controle. Dat is een goede zaak. De onheilsprofeten en andere virologen zullen hierdoor minder prominent in beeld komen.

Uit de laatste gegevens van Sciensano blijkt ook dat het aantal ingenomen IZ-bedden op vrijdag 7 mei 727 bedroeg. Dat is 15 % minder dan een week geleden. Ook dat is uiteraard goed nieuws. Maar komt dat goede nieuws ook voldoende aan bod in de klassieke media (mainstream media of MSM). Daar is de regel vaak dat enkel slecht nieuws ook nieuws is.

Vandaag kreeg onze redactie een verrassend bericht van een medewerkster van een Brussels ziekenhuis. De vrouw: “Er kwam onlangs een filmploeg langs om hier beelden te maken.” De vrouw heeft ons verduidelijkt wat haar functie is, op welke afdeling ze werkt, welk ziekenhuis het betreft en voor welke Vlaamse zender de filmploeg beelden moest maken.

“De filmploeg heeft het ziekenhuis zonder beelden verlaten. Ze waren ontgoocheld. Volgens hen was de situatie ‘niet spectaculair’ of niet ‘dramatisch’ genoeg om beelden van te maken.”

Het toont volgens de vrouw aan dat de media er als de kippen bij zijn om dramatische beelden van de coronacrisis te tonen – die ze uiteraard als medewerkster van dat ziekenhuis niet betwist -, maar als het beter gaat, is die situatie blijkbaar niet meer nieuwswaardig genoeg.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More