Cameraman Rundskop filmt Disney’s ‘Cruella’

Binnenkort in de bioscoop en op Disney+ : ‘Cruella’, een oorsprong-verhaal over de duivelse kledingontwerpster uit ‘101 Dalmatiërs’ met Emma Stone als Cruella en Nicolas Karakatsanis als director of photography!

Bij ons is Nicolas Karakatsanis vooral bekend als de vaste cameraman van Michaël R. Roskam (RundskopLe fidèle) en in 2014 draaiden ze samen ook ‘The Drop’ in de Verenigde Staten. Karakatsanis was daarnaast ook verantwoordelijk voor het camerawerk in Vlaamse producties als Linkeroever en Welp maar ook voor ‘The Loft’ en het fel bejubelde ‘I, Tonya’ met Margot Robbie.

‘Cruella’ werd geregisseerd door Craig Gillespie, met wie Karakatsanis samenwerkte aan ‘I, Tonya’. Hoewel Disney aanvankelijk tegen het idee was om de Antwerpenaar aan te nemen, bleef Gillespie aandringen en zo geschiedde. Eerder werd Karakatsanis ook al gevraagd om ‘Deadpool’ te draaien maar dat aanbod wees hij af. Want hoewel hij vond dat de film een grappig script had, zag hij daar zijn rol als cameraman niet al te groots is gezien de film aaneen hing van computereffecten.

In 2011 won Nicolas Karakatsanis de Ensor voor Beste Fotografie voor Rundskop en in 2015 won hij deze nog eens voor de Belgisch-Nederlandse film ‘Violet’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More