Bye Bye Belgium? Waarom het hier zo slecht nog niet is…

Ik weet het: we zijn beroepsfoeteraars. De overheid is incompetent, het weer is (voorlopig) slecht en er wonen te veel mensen in ons land. Maar eigenlijk hebben we het zo slecht nog niet. Dat was mijn bedenking toen ik een man en een vrouw bezig zag in het programma Bye Bye Belgium.

Het tweetal was verhuisd naar Spanje en was verbaasd dat er daar ook een winter is. Ze hadden ‘verwarming’, maar die verwarming en ook de sanitaire installatie werken op gasflessen. Uiteraard is een dergelijke gasfles onmiddellijk leeg waardoor je na een minuut warme douche plots koud water hebt. Mij stoort dat niet, maar ik weet uit ervaring dat heel wat dames dat niet echt kunnen waarderen, zeker niet als het koud is in huis.

In de aflevering van deze avond was er zelfs plots geen water meer in de Spaanse woning. Geen probleem: met de Porsche Boxster (een wagen voor iemand die zich geen echte Porsche – een 911 dus – kan aanschaffen) naar de openbare kraan. Een Boxster heeft natuurlijk geen al te grote koffer en dus was de voorraad water ook opnieuw snel verbruikt.

Wie dacht alles gezien te hebben, vergiste zich. Het water van het dak van de Spaanse villa wordt opgevangen in teilen en emmers om de wc door te spoelen. Zelfs in de middeleeuwen was het praktischer om pis en kak gewoon op straat te kieperen. Om af te wassen werd een tuinslang in de wasbak geleid. Je kan het niet bedenken.

Ik kan mijn partner – die zelf droomt van een warme stek in het Zuiden – niet overtuigen, maar als ik de miserie van die twee zie, dan ben ik gelukkig met onze centrale verwarming, het water dat bijna altijd uit de leiding komt en het klassieke toilet waar we maar zeer uitzonderlijk een emmer water moeten inpompen om een lokale verstopping tegen te gaan. Nergens beter dan thuis dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More