Buur verklikt klasgenootjes van kankerpatiëntje

“Hallo, politie!”

Laten we het corona-waanzin noemen. Zaterdag kreeg de politie een telefoontje van een Hasselaar met een ziekelijke vorm van burgerzin. Hij had een “illegale samenscholing” vastgesteld in zijn straat. De ordehandhavers rukten uit en stelden vast dat enkele klasgenoten hun vriendje met kanker wilden verwelkomen die terugkwam van het ziekenhuis.

Bij Vinz Postelmans werd na de corona-uitbraak een tumor op de rib ontdekt die tegen zijn longen aanduwde. Een lange chemokuur werd opgestart en zaterdag mocht de jongen eindelijk naar huis. Om hem op te vrolijken bij zijn thuiskomst, was de woning versierd en stond de klas hem op te wachten. De buurman vond het nodig om in te grijpen en het land te redden door de politie verwittigen van deze ‘samenscholing”.

“Het ging om de klasbubbel van Vinz”, reageert één van de buren op sociale media. “En hun ouders stonden aan de andere kant van de straat met telkens een autolengte tussen, mét mondmasker. Ja, ook andere buren hielpen slingers ophangen met mondmasker op.”

Vince zit al maanden in een strikte quarantaine. Alles wat hij doet, moet hij helemaal alleen doen of met zijn familie. Dat zal voorlopig ook niet veranderen. Er volgen nog zes zware maanden volgen met chemo.

De verklikker bleef anoniem.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More