Burgers uit Rwanda opnieuw welkom in de EU

De Raad van de Europese Unie (EU) heeft gisteren Rwanda gedefinieerd als een van de landen waarvan ‘niet-essentiële reizigers’ de EU-lidstaten opnieuw mogen binnenkomen. De beslissing werd vandaag gepubliceerd.

De criteria die gebruikt worden om de beslissing te nemen, omvatten de epidemiologische situatie en inperkingsmaatregelen in dat land. De lijst wordt elke twee weken herzien en bijgewerkt. Naast Rwanda kregen ook landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea en Thailand groen licht om naar EU-lidstaten te reizen. Ook China wordt vermeld mits voorwaarden.

Hoewel de Raad EU-lidstaten aanbeveelt om niet-essentiële reizen naar de genoemde landen geleidelijk op te heffen, blijven de lidstaten verantwoordelijk om de aanbeveling al dan niet uit te voeren. De belissing van de EU staat wel in scherp contrast met de eerder genomen maatregelen in België om niet-essentiële reizen van en naar ons land te verbieden. Opvallend punt: Rwanda was een mandaatgebied van België en er wordt tussen beide landen intensief gereisd, al dan niet door niet-essentiële reizigers. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More