Burger mag Nissan Leaf van Antwerpse stadsdiensten gebruiken

In het kader van een duurzaam en realistisch stedelijk mobiliteitsbeleid wenst de stad Antwerpen het stedelijk wagenpark met de burger opnieuw te delen. De stad lanceerde een projectoproep. Dat gebeurde al eens eerder.

De activiteiten van de stadsdiensten spelen zich grotendeels af op het grondgebied van de stad zelf met lage jaarkilometrages als gevolg. Hierdoor is er ruimte om – binnen de normale afschrijvingstermijn van 10 jaar – de stedelijke vloot buiten de diensturen ter beschikking te stellen.

Minimaal 10 dienstvoertuigen kunnen gedeeld worden via de autodeelorganisatie buiten de diensturen. Op weekdagen betekent dit dat de voertuigen ter beschikking zijn van de autodeelorganisatie van 17 uur tot 7 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen is dat 24u/24u.

Het aantal voertuigen is flexibel uitbreidbaar in samenspraak met de stad Antwerpen. De stad stelt de voertuigen ter beschikking tegen een maandelijkse vergoeding van de vaste kosten van 84 euro en een variabele vergoeding afhankelijk van het type voertuig. Voor de Nissan Leaf bijvoorbeeld is dat 5 cent per kilometer.

De vermoedelijke streefdatum voor de uitvoering van het project is maart 2021.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More