Burgemeesters plooien niet, geen Tomorrowland in Boom

“Wij zijn geen twee zatte nonkels die dit op één avond hebben beslist.”

Wie had ooit gedacht dat Jan Jambon (N-VA), Bart Somers (Open Vld), Annelies Verlinden(CD&V) en Cathy Berx zulke fans van Tomorrowland zouden zijn. Ook Cathy Berx? Naar verluidt zou Berx de ministers steunen in hun verlangen om 75.000 mensen bij elkaar te brengen op een festivalweide. Berx sloot in het verleden voor minder een provincie af voor de rest van de wereld.

We weten allemaal dat het natuurlijk geen bezorgdheid is voor het festival, maar voor de circa 2 miljoen euro die de overheid kwijt is als een en ander straks niet doorgaat.

Gisteren werd een poging ondernomen om de de burgemeesters van Rumst en Boom, Jurgen Callaerts en Jeroen Baert (beiden N-VA) te overtuigen om hun beslissing te herzien. Maar die voelen daar weinig voor. “Hier zijn vier weken van analyses en overwegingen aan voorafgegaan. Wij zijn geen twee zatte nonkels die dit op één avond hebben beslist”, lezen we in ‘Het Nieuwsblad’.

Ze kregen een hele resem voorstellen. Minister Verlinden zou extra agenten van de federale politie kunnen leveren, of extra bussen, kan ook. Of wat dachten ze van het feit dat er minder buitenlanders dan anders zouden zijn. Zowel de Vlaamse als de federale regering zouden volgens Jan Jambon ter beschikking staan van de organisatie. Zouden die cadeautjes straks voor heel de culturele sector gelden?

Maar, het bleef een njet.

Doch, er is een ‘maar’. De oplossing zou wel eens heel simpel en heel Belgisch kunnen zijn. “De organisatoren kunnen altijd nog een nieuwe aanvraag indienen, die dan door de burgemeesters opnieuw beoordeeld kan worden”, zei Jan Jambon. En de burgemeesters bevestigden dat hun beslissing enkel over de aangevraagde beslissing gaat.

Zou het echt zo simpel zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More