Burgemeester spreekt mensen aan op mondmaskerplicht

In de Druivenstreek en dan meer bepaald in de gemeente Overijse gelden – zoals elders – coronaregels. Professor en decaan Dirk Devroey is er ook vijfde schepen voor OpenVld-Groen-Overijse (een plaatselijke coalitie tussen Groen en Open VLD).

Burgemeester in Overijse is Inge Lenseclaes (OV2002-N-VA). Ze maakt er een punt van dat de coronamaatregelen stipt en correct nageleefd worden in de druivengemeente. Gisteren kwam ze in de namiddag zelfs spontaan uit het administratief centrum (AC) De Vuurmolen waar ze haar bureau heeft, om mensen te wijzen op hun verplichtingen.

Lenseclaes: “Het is inderdaad zo dat er in het centrum van Overijse en de zone rond SMO (Brusselsesteenweg-Drogenberg) mondmaskerplicht geldt voor personen vanaf 13 jaar en dit tussen 7 en 19 uur. Als ik het merk dat men zich hier niet aan houdt, en er zijn andere personen in de buurt, dan zal ik het niet nalaten om mensen hier op aan te spreken.”

“Vandaag (woensdag 20 januari) was het zeer druk in de zone rond het AC De Vuurmolen omdat er veel wielrenners (o.a. de MTB school) het parcours van de Vlaamse Druivencross aan het verkennen waren. Personen die actief sporten (fietsen, lopen) hoeven geen mondmasker te dragen.” Burgemeester Lenseclaes: “Ik heb 1 persoon gesproken met een walkie-talkie nl. de begeleider van de MTB school. Die volgde de regels zoals hoort dus heb ik hem niet aangesproken i.v.m. de mondmaskerplicht.”

“Verder heb ik ook met een aantal vrijwilligers, die alles in gereedheid brengen voor de Druivencross (van zondag 24 januari) gesproken. Onder hen waren er enkelen die geen mondmasker droegen. Ik heb hen hierop gewezen.”

De burgemeester besluit: “De mondmaskerplicht werd niet ingevoerd om de mensen te beboeten wel om ervoor te zorgen dat ze zichzelf en anderen beschermen. Ook op die manier wens ik hiermee om te gaan.” We gingen zelf even polshoogte in het centrum van Overijse. Het viel ons inderdaad op dat de mondmaskerplicht niet altijd even nauwgezet werd nageleefd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More