Bureaujob? Dankzij deze stoel blijf je toch topfit (foto)

68

Heb je een ‘zittend beroep’? Dan is het opletten geblazen. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s.

Daarvoor moet je geen dokter zijn om dit te beseffen. Sinds op de computer werken de norm is geworden in elk kantoor, werken veel mensen elke dag in dezelfde houding. Door deze repetitieve belasting van het lichaam kunnen verschillende klachten en pijnen ontstaan. Als je dan nog eens in een stoel zit, die zich uitstekend leent om ‘te hangen’, kunnen op langere termijn chronische aandoeningen zoals artritis en bursitis opduiken.

In dat geval kan de Chair Gym wel eens de redder in nood zijn. Al zittend kan je maar liefst 50 verschillende oefeningen uitvoeren voor de armen, borst, schouders, buik, rug en benen. Dit dankzij de weerstandsbanden die op verschillende moeilijkheidsgraden kunnen worden ingesteld.

Alle oefeningen worden netjes uitgelegd in de bijhorende DVD-set. Het leukste van alles, is dat je de stoel lekker kunt opvouwen wanneer je klaar bent.

Dus ben je het beu om zittend alleen die rechterarm van jou constant te trainen, dan weet je wat aanschaffen, en dat voor een 130 euro.

REACTIES