Buitenaardse radiosignalen dichterbij aarde dan ooit waargenomen

Experts ontdekten deze maand negentien radiosignalen die afkomstig zijn vanuit de ruimte. Dat gebeurt wel meer, maar deze keer kwamen ze van wel erg dichtbij.

Australische onderzoekers onderschepten deze maand maar liefst 19 korte radiosignalen die uit de ruimte afkomstig zijn. Ze zijn zo goed als zeker dat de signalen afkomstig zijn uit een sterrenstelsel genaamd ESO 601-GO36. Die melkweg ligt zo’n 120 miljoen lichtjaren van de aarde. Dat is erg ver om pakweg naartoe te fietsen, maar volgens de onderzoekers is dit relatief vlakbij. Radiosignalen die eerder vanuit de ruimte werden opgevangen, komen van enkele miljarden lichtjaren ver.

De wetenschappers zijn het er niet over eens waardoor die radiosignalen veroorzaakt werden. Sommigen zeggen dat het van botsende sterren moet komen, anderen beweren dan weer dat dit enkel door hoogtechnologisch materiaal, geproduceerd door een buitenaardse intelligentie, mogelijk kan zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More