Buiten schaatsen mag niet, of wel?

Federaal mag het niet, van Vlaanderen wel.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat weten dat schaatsen onder buitensporten valt, en dat het dus mag onder de huidige coronamaatregelen zolang de afstandsregel en het samenscholingsverbod (maximum vier mensen bijeen) gerespecteerd worden. Het mag met andere woorden dus niet, alleen maar een klein beetje.

“Schaatsen kan wel als lokale besturen voor toezicht zorgen”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) dinsdag bij ‘VRT NWS’. Er moet dus gehandhaafd worden. Wekelijks doorkruisen duizenden moutainbikers in groep bos en heide en is er geen haan die er naar kraait.

Volgens onze ministers is het dus een kwestie van toezicht. Zoals gewoonlijk wordt de moeilijke hete patat doorgeschoven naar lagere regionen. Burgemeesters en gouverneurs kunnen wel extra maatregelen nemen, klinkt het. Dus als er 12 cm wordt gemeten, en aan de kant staat een opzichter te verkleumen, bind de ijzers dan maar aan de voeten en laat je gaan.

Is het nu duidelijk?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More