Bucketlist: dit zijn de 6 spectaculairste fietstochten ter wereld

Momenteel is het nog even stunten met de fiets dankzij de sneeuwbuien die ons land bezoeken. Maar de echte fietsers laten zich daar niet door afschrikken. Die beginnen nu al te dromen van een volgende spectaculaire tocht met hun tweewieler.

Heb je geen schrik van bergen, extreme weersomstandigheden en een hoop zweet? Dan kan je nu al beginnen plannen want we zetten hier voor jullie de spectaculairste fietstochten ter wereld op een rijtje. Als deze tochten nog niet op je bucketlist staan, dan kan je ze best maar snel toevoegen!

  • North Sea Cycle Route – Rond de Noordzee

We beginnen in ons eigen landje want met deze route fiets je rond de Noordzee. Je kan dus vanaf je voordeur vertrekken. De North Sea Cycle Route is in totaal 5.932 kilometer lang en gaat door België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland en Schotland. De fietspaden liggen redelijk dicht langs de kust, dus de Noordzee is steeds dichtbij. Als een stevige tocht met stevige wind je niet afschrikt is dit de route om het noorden van ons continent te ontdekken.

  • The Great Trail – Canada

In Canada zal je waarschijnlijk de langste fietsroute ter wereld kunnen afleggen. Een fietsroute van kust naar kust van maar liefst 24.000 kilometer lang en dat zonder ook maar één auto tegen te komen. De fietsroute loopt van de provincie Newfoundland aan de Atlantische Oceaan tot aan Vancouver Island aan de Stille Oceaan. Je zal dus met twee weken vakantie niet toekomen om The Great Trail te volbrengen.

  • Dead 2 Red – Jordanië

De fietsroute Dead Sea to Red Sea brengt je fiets naar het laagste punt ter wereld. Je tocht begint op Mount Nebo in Jordanië waarna je richting Dode Zee trekt, zo’n 418 meter beneden zeeniveau. Onderweg naar de Rode Zee komt je langs adembenemende historische plekken.

  • The West Coast of Tasmania – Australië

Down Under vinden we een heel spectaculaire fietstocht voor de fitte fietsers. Aan de westkust van Tasmanië fiets je door een ruige andere wereld. Urenlang trappen zonder iemand tegen te komen, maar wel vergezeld zijn van een adembenemende decor. Denk: prachtige bergen, stranden, indrukwekkende bossen en de hoogste waterval van Tasmanië.

  • The Death Road – Bolivia

Je zoekt een spectaculaire fietstocht? Jaarlijks trekken honderdduizenden avonturiers naar Bolivia voor deze 70 kilometer lange fietsroute. The Death Road brengt via een onverharde padden van La Paz naar Coroico. Deze fietstocht is voor de durvers die niet  panikeren van diepe afgronden en scherpe haarspeldbochten. Er vallen dan ook geregeld doden op deze route. Wanneer je voorzichtig genoeg bent en de eindmeet haalt heb je dé ervaring van je leven meegemaakt.

  • Fietsroute Route 1 – IJsland

Welkom in The Land of Ice and Fire. Deze ongelooflijke prachtige route brengt je langs lavagebieden, geisers, ijsbergen, slapende vulkanen, kleine dorpjes en uitgestrekte berggebieden. Je zal dus samen met je tweewieler de natuurlijke wonderen van het eiland ontdekken. Route 1 is zo’n 1.339 verbluffende kilometers.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More