Brusselse subsidie voor Youness, niet voor Ine en Nelle

Op 26 november nam de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een besluit over de al dan niet toekenning van subsidies aan kunstenaars.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is een Vlaamse overheidsinstelling, bevoegd voor taken van de Vlaamse Gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het collegebesluit werd collegiaal genomen door Pascal Smet (sp.a), Sven Gatz (Open VLD) en Elke Van den Brandt (Groen).

Na beraadslaging werd 13.000 euro toegekend aan Moussem (Youness Khoukhou) voor het traject ‘Choreografische principes, het lichaam, taal en referenties’. Daarnaast werden ook de trajecten ‘Coloring Urban Agency’ en ‘Metabolic Data Procession’ gesubsidieerd door de VGC.

Minstens even interessant zijn de projecten die géén subsidie kregen van Smet, Gatz en Van den Brandt. Dat staat in artikel 2 van het opmerkelijke besluit. Aan volgende organisaties en kunstenaars wordt dus voor het overeenstemmende traject géén subsidie toegekend: Nelle Hens, Ine Claes en Maya Mertens. Naast deze 3 kunstenaars vielen nog 6 andere aanvragers uit de gesubsidieerde boot.

De gesubsidieerde organisaties en kunstenaars moeten voor de ondersteunde trajecten een inhoudelijk en financieel verslag indienen, uiterlijk 3 maanden na het beëindigen van het zonder twijfel  boeiende gesubsidieerde traject.


 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More