“Brusselse politie is de vijand in islamitisch gebied” (video)

De arm der wet in onze hoofdstad krijgt tegenwoordig geregeld kletsen van ‘jongeren’, en ook hun rollend materieel moet er regelmatig aan geloven.

Zaterdagavond was het ook alweer koekenbak. Enkele ‘jongeren’ bekogelden een combi aan het commissariaat van Sint-Gillis met stenen en verf.

Waarom de Brusselse ordehandhavers tegenwoordig zoveel te verduren krijgen, daar zijn verschillende theorieën over.

Er zijn Groen-mensen die geloven dat het de uniformen van de agenten zijn, die agressie opwekken. Wat er dan precies mis is met die uniformen, dat zou volgens hen eens nader onderzocht moeten worden. Misschien ‘t kleurtje? Dat onze agenten eens een boswachtergroen kostuum moeten overwegen?

Een theorie die volgens ons in de vuilbak kan. In het onderstaand filmpje is er geen uniform in de buurt, en toch worden ‘jongeren’ zo agressief dat een combi naar de filistijnen moet.

Het Brussels parlement ziet een andere reden voor al dat geweld tegen politie: de agenten moeten beleefder zijn. Werden de sujetten in onderstaande video misschien eerder op de dag onbeleefd benaderd door een agent, en besloten ze later terug te komen om wraak te nemen? Het zou kunnen natuurlijk, al lijkt ook dat ons redelijk straf.

Filip Dewinter ziet nog een andere reden. “De politie wordt in de Brusselse ‘Gazastrook’ beschouwd als een ‘vijandelijke bezettingsmacht’ in islamitisch gebied”, klinkt het. Het zou weleens kunnen dat daar iets van waarheid in zit. In bijvoorbeeld de Schilderswijk in het Nederlandse Den Haag, krijgt de politie er ook geregeld van langs. Sommige inwoners zijn namelijk van mening dat er daar de sharia geldt, en de politie er niks te zoeken heeft.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More