Brusselse ‘jongeren’ uit Gentse Blaarmeersen gezet

Omstaander: “Dit was een etnische zuivering met veel machtsvertoon.”

Niet alleen in Blankenberge en op het Antwerpse Sint-Anneke wordt er keet geschopt, ook in Gent mag men de cultuur van enkele Brusselse jongeren ervaren. Twee groepen jongeren uit Brussel zijn door de politie uit de Blaarmeersen gezet. Ze respecteerden de coronaregels niet en waren agressief.

Een omstaander diende nadien klacht in tegen de politie. “Dit was een etnische zuivering met veel machtsvertoon.” Een Gentse vrouw vond het nodig op sociale media van “ziekelijk en verschrikkelijk machtsvertoon van de politie” te spreken. Koren op de molen van de groene burgemeester Elke Decruynaere die de klacht van de vrouw ten koste van haar agenten ernstig neemt. Zij wil dat er een interne onderzoek bij de politie wordt gevoerd. “Agenten staan onder een enorme druk en het is voor iedereen warm, maar dat mag op geen enkele manier goedpraten dat mensen anders worden behandeld omwille van hun afkomst”, aldus Decruynaere.

Ze zullen het graag horen in Brussel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More