Brussels Expo krijgt financiële reddingsboei toegeworpen van stad Brussel

Brussels Expo heeft zijn Paleis 1 ter beschikking gesteld, dat dienst zal doen als vaccinatiecentrum. Het wordt de grootste in de Brusselse regio en zal in principe op 15 februari zijn deuren openen.

Brussels Expo transformeert zich momenteel tot het grootste vaccinatiecentrum van het Gewest. In Paleis 1 zullen vanuit 20 ‘vaccinatieboxen’ Brusselaars de komende maanden hun coronaprik kunnen krijgen. Het ‘vaccinatiedorp’ zou 7 dagen op 7 op volle toeren moeten draaien. Intussen zit de vzw Brussels Expo volgens Bruzz wel financieel met de handen in het haar. Het verlies door de coronacrisis wordt momenteel geschat op 50 miljoen euro.

Bruzz: “Op extra steun van het Brussels Gewest hoeft Brussels Expo alvast niet te rekenen, dat bevestigt bevoegd staatssecretaris Barbara Trachte na een vraag van N-VA-parlementslid Mathias Vanden Borre. Het bestuur hoopt dan ook vooral dat de stad Brussel de onderhoudskosten op zich zal nemen.”

De stad Brussel heeft het signaal begrepen en springt wel bij. Op de zitting van de gemeenteraad op maandag 8 februari van de stad staat het onderwerp ‘Opzetten van een Vaccinatiecentrum in de strijd tegen het coronavirus gelegen te Paleis 1 van het Tentoonstellingspark van Brussel.- Waarborg van de Stad Brussel voor een aan te gane lening op korte termijn door de vzw Brussels Expo.’ op de agenda.

Concreet gaat het om het principe van borgstelling van de Stad Brussel ten gunste van de vzw Brussels Expo voor een lening op korte termijn voor een bedrag van 4.5000.000 euro terug te betalen over een periode van 2 maanden in het kader van het opzetten van het vaccinatiecentrum in de strijd tegen het coronavirus gelegen te Paleis 1 van het Tentoonstellingspark van Brussel, in afwachting van het behalen van de subsidie voor de financiering. In principe wordt dat agendapunt ook effectief goedgekeurd.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More