Brugse koffiebar van Lieven Verstraete en partner in woelig water

In de Brugse Dweersstraat is een paar jaar geleden de koffie- en theebar Li O Lait opengegaan. De bezielers van de nieuwe zaak zijn Li Vandamme en Lieven Verstraete, die vooral bekend is als journalist van de VRT.

Li O Lait vond onderdak in een typisch oud Brugs herenhuis in de Dweersstraat, dat in het verleden decennialang de woon- en werkplaats was van de bekende kunstschilder Roger Gobron en zijn echtgenote dichteres Marie-Jo.

Roger Gobron wordt op 9 oktober 1899 geboren in Brussel (Sint-Joost-ten-Node) als tweede en laatste kind van Joseph Gobron (1870-1945) en zijn vrouw Josephine Lassine (1863-1932). Gobron koopt het Brugse huis in 1961. Het jaar daarop verhuist hij naar de mooiste stad ter wereld.

Vandamme en Verstraete vormden het huis op enkele maanden tijd om tot een knusse en hippe koffie- en theebar, waar volgens sommigen het verleden en het heden in elkaar lopen. 

De onderneming die de koffiebar overkoepelt heeft zonet de resultaten over het laatste boekjaar (gebroken jaar tot eind juni 2020) neergelegd. In dat laatste jaar werd een pittig verlies geleden. De brutomarge viel terug tot de helft van het boekjaar daarvoor. Door het verlies werd het eigen vermogen (EV) van de vennootschap negatief op 30 juni 2020. Over de coronacrisis lezen we niets. Ook over de continuïteit van de onderneming wordt niets gesteld.


 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More