Brouwerij Lindemans krijgt miljoen euro Vlaamse steun

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Brouwerij Lindemans nv in Sint-Pieters-Leeuw.

Brouwerij Lindemans is een familiale onderneming en brouwt verschillende lambiekbieren die in 62 landen worden verkocht. De onderneming wil nieuwe types bieren, afgeleid van lambiek, brouwen om een breder palet van smaakbeleving te kunnen aanbieden. Hiervoor zal de onderneming op een nieuwe site investeren in een innovatief brouwproces, dat de lambiektraditie respecteert.

In 1822 (zes generaties geleden) werd de brouwerij Lindemans opgericht als een lambiekbrouwerij op een boerderij in Vlezenbeek. In 1930 werden de landbouwactiviteiten stopgezet, zodat de familie Lindemans zich volledig kon concentreren op het brouwen van geuze en kriek. In 1978 begon de brouwerij met het brouwen van Faro, een typisch Brussels bier. Kort daarna, in 1980, volgde Framboise. In 1986 creëerde Lindemans vervolgens Cassis en in 1987 Pêcheresse (ook wel perzikenlambiek genoemd). In 2005 werd nog Apple toegevoegd aan het assortiment.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More