Britten starten vandaag met vaccineren

“Een vroeg verjaardagsgeschenk.”

Een Ierse vrouw van negentig was de eerste die een dosis kreeg van het vaccin van Pfizer/BioNTech. Het was ook het eerste keer dat iemand een Pfizer-prik krijgt buiten de onderzoeksomgeving. Ook Londen verplicht de bevolking niet om zich te laten vaccineren. De Ierse vrouw was dan ook gekozen als promo-stunt. Ze noemde het een “voorrecht”.

“Dit is het beste vroege verjaardagsgeschenk dat ik kon wensen, want het betekent dat ik eindelijk kan beginnen uitkijken om tijd door te brengen met familie en vrienden in het nieuwe jaar, nadat ik het grootste deel van dit jaar alleen was. Mijn advies aan iedereen die het vaccin aangeboden krijgt is het ook te nemen – als ik dat op mijn 90 kan, dan jij ook.”

Ziezo, opdracht vervuld.

Vorige week keurden de regulatoren het Pfizervaccin goed. De Britten hebben 40 miljoen dosissen besteld, goed om 20 miljoen mensen in te enten. Het spul komt uit de Pfizer-fabriek in Puurs. Het Verenigd Koninkrijk laat er geen gras overgroeien en is het eerste land ter wereld dat begonnen is met het toedienen van het Pfizervaccin.

Over Rusland en China – waar ze al langer aan het prikken zijn – is er vreemd genoeg weinig te melden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More