Britten kiezen voor de Brexit

Boris Johnson haalt een verpletterende overwinning.

De Britse conservatieven halen 360 van de 650 zetels in het lagerhuis en hebben daarmee ruim voldoende voor een absolute meerderheid. 326 zetels waren daarvoor voldoende geweest, Johnson heeft er dus 34 over.

Labour daarentegen -de partij van Jeremy Corbyn – zou niet verder geraken dan 200 zetels en moet hiermee een historische nederlaag incasseren. Na een turbulente nacht gaf Boris Johnson een verzoenende speech. Hij wil Engeland verenigen en van het eiland het groenste en het beste eiland aller eilanden maken. “Maar vooral…” Johnson wachtte even en liet het antwoord door de omstaanders roepen: “Get the Brexit done.”  Je kan het niet eens zijn met Johnson, maar de man beschikt wel over de gave van het woord.

Hier mee komt een einde aan het eindeloze gepalaver tussen voor een tegenstanders van de Brexit. Johnson heeft nu de macht om de knoop door te hakken. Maar zal daarmee het verscheurde land kunnen lijmen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More