Britten hebben hun eigen Oxford-vaccin nu al goedgekeurd

“Goedkoper en Brits.”

De Britten kiezen voor de vlucht vooruit. In Europa wacht men nog op de data om het Cornavaccin Oxford/AstraZeneca te kunnen goedkeuren, maar op het Britse eiland heeft de Britse toezichthouder al een go gegeven.

De Britse autoriteiten hebben dan ook meteen groen licht gegeven om het product van eigen bodem meteen grootschalig te gaan injecteren in Britse schouders. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech. Het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca hoeft, in tegenstelling tot het Pfizer-vaccin, niet op extreem lage temperaturen te worden opgeslagen. Dat maakt grootschalige distributie van het middel een stuk eenvoudiger. Uit voorlopige resultaten blijkt een effectiviteit van 62 tot 90 procent, tegenover 95 procent voor BioNTech en Pfizer, maar dat mag de pret niet bederven. Het spul is Brits en kost niet meer dan een kop koffie. Dus, aan de slag en we zien wel!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More