Brexit treft nu ook Belgische supermarkten

Dat de Brexit gevolgen zou hebben voor de supermarkten in Groot-Brittannië, was te voorspellen. In Noord-Ierland bijvoorbeeld zijn er nog steeds grote problemen met de leveringen van vooral vers voedsel. De oorzaak is vertraging bij de invoer vanuit het Verenigd Koninkrijk door de Brexit. Dat zorgt onder andere voor lege schappen in de lokale supermarkten.

Dat de Brexit ook gevolgen zou hebben voor de Belgische supermarkten was minder evident. Maar wie deze namiddag in een Belgische supermarkt winkelde, kon toch al de concrete gevolgen van die Brexit vaststellen. Zo was er in het koelvak van een supermarkt een lege plaats. Er was wel een bordje met uitleg: “Door de Brexit hebben we dit product niet ontvangen.” Het ging om bereide maaltijden.

Het grote verschil met de Noord-Ierse consumenten is dat de Vlaamse consument kan kiezen uit diverse alternatieven, terwijl dat in een Noord-Ierse supermarkt veel minder het geval is. De Brexit werd in Groot-Brittannië voorgesteld als een alternatief met voordelen voor de burgers. Of de winkelende Noord-Ieren daar vandaag ook zo over denken is verre van zeker.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More